Medalii pentru studenţii Universităţii din Bucureşti la cea de-a XVI-a sesiune a concursului Markstrat

Studenţii de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Limbi Moderne Aplicate, şi de la Facultatea de Administraţie şi Afaceri a Universităţii din Bucureşti au obţinut o medalie de aur şi 7 medalii de bronz la cea de-a XVI-a sesiune a concursului Markstrat organizat de consorţiul Dukenet la University of the West of Scotland, Paisely, în Marea Britanie, în perioada 25 ianuarie – 1 februarie.

Echipa Universităţii din Bucureşti a fost formată din 8 studenţi de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Limbi Moderne Aplicate şi masteratul Cultura şi Limbajul Organizaţiilor Europene, şi de la Facultatea de Administraţie şi Afaceri: Eduard Popescu (aur), Alexandra Murgu, Andreea Bârsan, Izabela Tranca, Vlad Aurelian Popescu, Nicoleta Sava, Medeea Mavru, Miruna Ghimis (bronz). Echipa a fost condusă de conf. dr. Diana Ioniţă şi prof. dr. Magdalena Platis-Iordache.

În cadrul programului Markstrat, studenţii au luat parte timp de o săptămână la 11 runde de simulare pe probleme de marketing în limba engleză, online, fiind coordonaţi de către profesori/ instructori din ţările participante.

“Au fost testate cunoştinţele de limba engleză, limbajul terminologic specific domeniului marketing, conceptele teoretice de marketing şi management, competenţele IT, dar şi modul de lucru în echipă, viteza şi spontaneitatea luării de decizii sau găsirii de soluţii, munca în regim de stres, competenţa de autoevaluare şi de reacţie în situaţii limită. Strategia folosită de către firmă virtuală concepută de studenţii Universităţii din Bucureşti a impresionat juriul în urma rapoartelor intermediare predate la sfârşitul fiecărei runde şi a prezentării finale. Din experienţa anilor anteriori, o astfel de distincţie deschide uşile companiilor multinaţionale la angajare, făcând diferenţa dintre absolvenţii Universităţii din Bucureşti şi alţi candidaţi”, precizează un comunicat de presă remis luni.

La competiţia de anul acesta au participat 79 de studenţi şi 14 cadre didactice din Marea Britanie, Germania, Polonia, Finlanda, Ţările de Jos, Franţa, Spania şi România. AGERPRES