Remus Pricopie: “Nu s-a luat o decizie finală privind degrevarea de ore a directorilor de şcoli”

pricopie_remus_microfon.jpgMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie a declarat sâmbătă, cu ocazia unei vizite de lucru făcute în judeţul Covasna, că deocamdată nu s-a luat o decizie definitivă în ceea ce priveşte degrevarea de ore a directorilor de şcoli. El a menţionat că o hotărâre va fi luată în urma unei analize aflate în lucru la minister.

“În Legea bugetului există o prevedere pentru anul 2014 care vorbeşte despre faptul că acolo unde o instituţie de învăţământ nu reuşeşte să se încadreze în bugetul alocat, degrevarea directorilor se reduce, în sensul că vor avea mai puţine ore de degrevare spre deosebire de situaţia de până acum. Este însă o analiză pe care o facem la Ministerul Educaţiei, să vedem care este impactul acestei decizii, iar pe de altă parte să vedem dacă această decizie se aplică acum sau se va aplica cu ocazia noilor ştate de funcţii care se aprobă la 1 septembrie. Deocamdată nu am încheiat această analiză şi în momentul în care vom avea informaţii noi, vom reveni”, a spus Pricopie.

Potrivit unui articol din Legea bugetului pe 2014, directorii unităţilor de învăţământ care nu se încadrează în bugetul alocat vor fi nevoiţi să predea 14 ore fără a fi remuneraţi, prevedere ce a nemulţumit mulţi directori de şcoli din ţară care au ameninţat cu demisia. AGERPRES