O nouă ediție de succes “Study&Travel” la Universitatea Danubius din Galați

danubius_study_travel.jpgA treia ediţie a proiectului “Study& Travel” a înregistrat un nou succes la Universitatea “Danubius” din Galați. Optsprezece studenţi americani însoţiţi de doi profesori de la Universitatea Arcadia din Philadelphia, SUA, au trăit o experienţă minunată alături de liceenii de la CNVA şi de studenţi danubieni : CROSS CULTURE !

Deşi aveau posibilitatea să aleagă alte destinaţii culturale din Europa, studenţii Universităţii Arcadia au ales Universitatea “Danubius” din Galaţi, România. Opţiunea lor a fost justificată de testimonialele colegilor americani, rămaşi cu frumoasa amintire a vizitei în România, care au garantat pentru programul interesant al acestui proiect coordonat de Centrul de programe Interculturale al Universităţii “Danubius”, coordonat de Lect. univ. dr. Liviu Marinescu.

Oboseala resimţită după un drum de zeci de ore nu a afectat cu nimic entuziasmul studenţilor americani de a cunoaște cât mai multe despre studenții români, dar și despre planurile de viitor ale tinerilor liceeni. Un joc frumos și simplu, prin crearea unor echipe mixte, a relevat asemănarea izbitoare a valorilor, eroilor, tradițiilor, culturilor diferite ale tinerilor participanţi. Respectarea diferenţelor, dorința de a asculta pentru a învăţa şi de a se simţi bine unii cu alţii, au fost puţinele reguli ale jocului intercultural.

Ultimul popas al studenţilor americani în campusul Universităţii “Danubius” a fost la sudioul de televiziune Gtv al acestei universități. Astfel, vizita la această universitate a marcat pentru mulți dintre studenții americani prima apariție într-o emisiune TV.

Urmează a doua parte a programului, Travel. Câteva zile, studenții americani vor vizita locuri ale unei Românii prea puţin promovate iar experiența lor se va încheia cu o vizită la Castelul Bran. Bill Meiers, profesor la Universitatea Arcadia, aflat pentru a treia oară la Universitatea Danubius, trăiește visul românesc întotdeauna altfel. “Am călătorit în multe locuri din lume, am locuit în mai multe ţări dar România rămâne marea bucurie a vieții mele!”.

Rectorul Universităţii “Danubius”, Andy Pușcă, omul care a inițiat parteneriatul academic Danubius- Arcadia şi care militează cu multă încredere pentru internaționalizarea universității, a deschis workshop-ul printr-un mesaj care a energizat întreg evenimentul.