Proiect pentru familiarizarea liceenilor brașoveni cu activitatea instituţiilor publice

job_shadowing.jpgLiceenii braşovenii vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu activitatea funcţionarilor publici în cadrul unui proiect intitulat “Job Shadowing”, demarat de Prefectură, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean Şcolar şi Consiliul Judeţean al Elevilor. Proiectul constă în faptul că elevii vor putea vedea cum decurge o zi de muncă într-o instituţie publică. Liceenii vor merge în 26 de instituţii deconcentrate, timp de o zi, în grupuri de câte doi, prin rotaţie, pentru a nu perturba activitatea acestora.

“Proiectul a apărut în urma discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor, unii dintre ei fiind consilierii mei onorifici. A fost o idee a lor şi am dorit să o punem în practică şi să constituie un fel de ucenicie de o zi în instituţiile publice. Cred că va fi o experienţă interesantă, iar după o lună, poate o lună şi jumătate, vom afla şi concluziile. Asemenea proiecte nu s-au mai făcut până acum la Braşov, iar conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a primit foarte bine propunerea noastră”, a declarat prefectul Mihai Mohaci.

La rândul ei, inspectorul şcolar Viviana Cioceanu a precizat că proiectul a luat fiinţă din necesitatea pe care a simţit-o la nivelul Consiliului Judeţean al Elevilor de a se şti mai multe despre activitatea în instituţiile publice. “Am făcut un sondaj printre elevii de liceu şi am constatat că ştiu foarte puţine lucruri despre activităţile din instituţiile publice poate şi datorită faptului că lumea, în general, nu ştie prea multe lucruri despre munca într-o instituţie publică. Am primit sprijin din partea Prefecturii şi a prefectului Mihai Mohaci şi am spus să încercăm să vedem care vor fi concluziile”, a spus Viviana Cioceanu.
În funcţie de concluziile proiectului, acesta ar putea fi prelungit în următorii ani. AGERPRES