Conducerea ISJ Iaşi aşteaptă ca rezultatele la bacalaureat să fie mai bune decât cele la simulări

gavrila_camelia3.jpgReprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi se declară mulţumiţi de rezultatele obţinute de elevii din ultimii ani de liceu la simularea examenului de bacalaureat, deşi la 13 licee din judeţ promovabilitatea a fost zero. Inspectorul Şcolar General, Camelia Gavrilă, a declarat luni presei că la clasa a XI-a procentul de promovabilitate la limba română este de 48, 33%, la matematică de 31, 51%, iar la istorie de 69, 41%.

La clasa a XII-a, procentul de promovabilitate este de 42, 15%. Materiile la care s-au obţinut procente de promovabilitate de peste 50% sunt limba română -66, 22% şi istoria – 71, 33% în timp ce la matematică doar 46, 66%.

“Rezultatele sunt previzibile, într-o tendinţă ascendentă faţă de simularea anterioară. În continuare rămân în procentaje care se află sub 50 la sută. Aşteptăm, evident, de la nivelul fiecărei şcoli adoptarea unui set de măsuri care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei”, a spus prof dr Camelia Gavrilă.
În urma simulărilor din luna martie Colegiul Naţional, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Naţional Emil Racoviţă, Colegiul Costache Negruzzi, Colegiul Wundbrand, Liceul Miron Costin, Liceul Vasile Alecsandri, Liceul Dimitrie Cantemir, Colegiul Grigore Moisil, Colegiul Garabet Ibrăileanu şi Colegiul Mihail Sadoveanu din municipiul Paşcani, au promovabilitate care se apropie de 100%.
La polul opus se află 25 de unităţi de învăţământ unde s-a înregistrat o promovabilitate de până la 10 %, iar la alte 13 dintre ele de zero la sută. În aceste categorii se încadrează unităţile de învăţământ din localităţi precum Victoria, Şcheia, Mogoşeşeti, Ţibana, Focuri, Tătăruşi, Cozmeşti, Holboca, Lespezi, Liceul Tehnologic “M. Busuioc” din Paşcani, iar din municipiul reşedinţă de judeţ – Colegiul Tehnic Petru Poni şi Colegiul de Transporturi. AGERPRES