17 unităţi de învăţământ din județul Sălaj vor fi desfiinţate în viitorul an şcolar

bancea_gheorghe.jpgUn număr total de 17 unităţi de învăţământ din cele 433 existente la nivelul judeţului Sălaj vor fi desfiinţate în viitorul an şcolar, ca urmare a scăderii numărului de copii. Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Gheorghe Bancea, vor fi desfiinţate o şcoală gimnazială, opt şcoli primare şi opt grădiniţe, toate din mediul rural, cu excepţia unei grădiniţe din Cehu Silvaniei.

“Unităţile de învăţământ se desfiinţează la cererea autorităţilor locale, ca urmare a scăderii numărului de elevi. Copiii care mai erau la şcolile sau grădiniţele respective au fost redistribuiţi la alte unităţi de învăţământ din comună. Astfel creşte calitatea educaţiei şi eficienţa financiară”, a declarat Gheorghe Bancea.

În acest an şcolar, au fost desfiinţate alte cinci şcoli primare şi patru grădiniţe. Şeful ISJ Sălaj a adăugat că datele statistice arată că în anii viitori populaţia şcolară va creşte ca număr, situaţie în care unele şcoli s-ar putea redeschide. În Sălaj funcţionează 433 unităţi de învăţământ, din care circa jumătate sunt grădiniţe, iar diferenţa şcoli primare, gimnaziale, licee, şcoli postliceale şi unităţi de învăţământ special. AGERPRES