Cei 17 absolvenţi de gimnaziu şi liceu cu media 10 la examenele naţionale au fost premiaţi de Inspectoratul Şcolar Bihor

Cei 17 elevi bihoreni care au obţinut media 10 la examenele de Evaluare Naţională şi respectiv la Bacalaureat au fost premiaţi miercuri de inspectorul şcolar general Alin Novac-Iuhas. “Este al patrulea an în care Guvernul României onorează perfomanţa tinerilor la examenele naţionale. Dacă anul trecut am obţinut doar medii de 10 la examenul de evaluare naţională, iată că, în acest an, avem o medie de 10 la Bacalaureat şi 16 medii de 10 la evaluarea naţională, cu două mai multe decât anul trecut. Sunt sigur că, în anii următori, numărul acestor performanţe va creşte”, a spus inspectorul şcolar general.

Alexandra-Carla Iftimie, absolventă a Colegiului naţional ‘Mihai Eminescu’ din Oradea, a primit din partea Guvernului premiul de 3.000 de lei, pentru media 10 de la Bacalaureat.

Ceilalţi 16 absolvenţi de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională au primit câte 1.000 de lei. Dintre aceştia, 15 sunt elevi din Oradea. Astfel, patru sunt elevi la Colegiul naţional ‘Emanuil Gojdu’: Vlad Bercovici, Ana Ciurdar, Horea Dobai, Horea Silaghi, trei de la Şcoala Gimnazială ‘Nicolae Bălcescu’: Andrada Belenesi, Andrei Mladin şi Irina Palaghia, alţi trei de la Şcoala gimnazială ‘Oltea Doamna’: Iulian Deac, Isabelle Indig şi Felix Pop. Au mai fost premiaţi Şerban Ghiulai – Colegiul naţional ‘Iosif Vulcan’, Alin Maliţa – Colegiul naţional ‘Mihai Eminesu’, Monica Marincaş – Liceul ortodox, Octavian Trifan- Liceul teologic baptist, Andreea Ţicra – Şcoala gimnazială ‘Avram Iancu’ şi Robert Bruchental – Liceul tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău.

‘Da, cei mai mulţi premiaţi sunt de la Gojdu. Este meritul elevilor, dar şi al profesorilor de top pe care îi avem. Ce mă bucură pe mine cel mai mult este că din cei 16 elevi care au luat media 10 la evaluare, zece se regăsesc la noi, au venit la şcoala noastră în acest an şcolar, ceea ce pentru noi este o mândrie,’ a declarat prof. Liana Papagiannis, directorul Colegiului naţional ‘Emanuel Gojdu’.
Olimpicul Horea Silaghi, premiat pentru media 10 la evaluarea naţională, a declarat că nu a fost un examen extraordinar de dificil. “Nu pot să-l numesc un examen care să îţi solicite capacităţi suplimentare. Dacă pe parcursul gimnaziului lecţiile au fot învăţate şi în clasa a opta s-a făcut repetarea necesară, nu necesita un nivel intelectual foarte ridicat, doar o concentrare în timpul examenului. Important este să ştii să îţi organizezi timpul, ca să poţi îmbina şi activităţile relaxante. Eu fac şi baschet şi mai sunt implicat şi în programe de voluntariat”, a spus Horea.

Festivitatea de premiere a avut loc în sala festivă a Inspectoratului Şcolar Judeţean, în prezenţa directorilor de şcoli în care au învăţat elevii şi a unei delegaţii de profesori din Chile, cu care Colegiul naţional ‘Gojdu’ derulează un schimb de experienţă. Cu aceeaşi ocazie, au fost felicitaţi şi conducătorii instituţiilor şcolare, cu câte o diplomă. AGERPRES