Conferinţă pe tema “Comunicarea dincolo de cuvinte” la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

univ_bc_comunicare.jpgComunicarea este un domeniu vast, aproape intimidant prin volumul de informaţie disponibilă, iar întrebările pe care ni le adresăm sunt mereu mult mai numeroase decât răspunsurile care ni se oferă. Din nevoia de răspunsuri referitoare la comunicare a apărut cea de-a cincea ediţie a evenimentului Empower Live!, care a avut loc pe 21 martie, în Sala Senatului din incinta Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău, avându-l ca trainer şi moderator pe Liviu Vasilache.

Conferința a adunat 20 persoane dornice de învățare, care au aflat o multitudine de aspecte utile în procesul de comunicare şi care au împărtăşit fiecare din experienţa lor profesională, precum şi modul în care succesul depinde de performanţa comunicaţională.

Participanţii la eveniment au aflat de ce este importantă o stare pozitivă şi cum să o acceseze cu uşurinţă, cum să îşi definească o intenţie înainte de a produce o comunicare scrisă sau orală, precum şi cum să îşi ajusteze discursul în funcţie de feedback-ul primit. Ideea care a prevalat în cadrul trainingului a fost exprimarea autenticităţii şi a empatiei în actul de comunicare. Moderatorul a mai detaliat cum se pot crea şi menţine relaţii sustenabile bazate pe o comunicare eficientă, cum reperăm nuanţele fine dintre cuvinte pentru a ne particulariza discursul în funcţie de tipul de public, şi diverse noţiuni de comunicare non-verbală.

Liviu Vasilache este trainer şi preşedinte al Asociaţiei Române pentru Dezvoltare Personală. A susţinut cursuri de învăţare rapidă şi workshop-uri de comunicare şi motivare în mediul de business. Este Master Practitioner NLP, a predat în mediul universitar Dreptul Comercial şi Dreptul Proprietăţii Intelectuale.