UVVG Arad are 180 de studenţi din Tunisia

uvvg_tunisia.jpgUniversitatea de Vest ‘Vasile Goldiş’ din Arad are aproximativ 180 de studenţi tunisieni, instituţia de învăţământ superior fiind vizitată, vineri, de Boutheina Labidi, ambasadorul Tunisiei la Bucureşti.

“Mă bucur foarte mult să fiu prezentă la UVVG Arad, unde învaţă aproximativ 180 de studenţi tunisieni. De asemenea, mă aflu aici pentru a lărgi colaborarea dintre universităţile din Tunisia şi UVVG. Menţionez că am fost foarte bine primită de întreaga conducere a universităţii, domnul preşedinte, prof. univ. dr. Aurel Ardelean şi de doamna rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, care mi-au prezentat toate parteneriatele pe care universitatea le are, inclusiv bursele ERASMUS de care pot beneficia şi studenţii tunisieni. Sunt foarte interesată să continuăm relaţia în acest sens al parteneriatelor dintre Tunisa şi UVVG Arad”, a declarat Boutheina Labidi.

Rectorul UVVG Arad, Coralia Adina Cotoraci, a arătat că pentru a veni în sprijinul studenţilor tunisieni a fost pregătită predarea în limba franceză a unor cursuri, deşi unele cursuri de specialitate din anii mai mari necesită o cunoaştere foarte bună a limbii române. “Am fost onoraţi de vizita doamnei ambasador a Tunisiei, iar în anii care vor urma vom continua relaţiile cu Ambasada Tunisiei la Bucureşti pentru a găsi soluţiile cele mai bune pentru pregătire, în special în medicină, a studenţilor tunisieni”, a adăugat la rândul său prof univ dr Aurel Ardelean, preşedintele UVVG Arad. AGERPRES