Universitatea “Transilvania” din Braşov a lansat proiectul Podiumul Companiilor

univ_transilvania_bv.jpgUniversitatea”Transilvania” din Braşov a inaugurat, luni, Podiumul Companiilor, un proiect dezvoltat de instituţia de învăţământ şi societăţi de la nivel local, regional şi naţional în vederea facilitării dialogului acestora cu studenţii referitor la cerinţele pieţei de muncă.

“Prin acest proiect ne propunem ca o dată pe lună, o firmă, o companie să se întâlnească cu studenţii şi cadrele didactice din universitatea noastră într-o discuţie liberă, deschisă în funcţie de interesele firmelor către facultăţile din universitate pe probleme de proiecte de cercetare, proiecte de diplomă, şi chiar modificarea unor programe ale planurilor de studiu şi introducerea altor în funcţie de evoluţiile economice, până la angajarea absolvenţilor.Această interacţiune va fi în beneficiul ambelor părţi, studenţii putând fi astfel familiarizaţi de timpuriu cu viziunea firmei asupra persoanelor angajabile, iar mediul anteprenorial având un bazin de recrutare mult mai larg. Promovăm astfel un model de comunicare student-firmă cu discuţii care se vor purta într-un cadru informal prietenos şi prietenesc”, a declarat prof.univ.dr.ing. Daniel Munteanu, prorectorul cu studenţii şi legătura cu mediul economic şi socio-cultural al universităţii braşovene.

În proiect sunt implicate 11 companii, cu o parte dintre ele Universitatea “Transilvania” având proiecte de mai mulţi ani în ceea ce priveşte cercetarea, practica şi angajarea studenţilor care termină facultăţile de profil tehnic şi nu numai, a mai spus prorectorul. Conducerea universităţii speră ca studenţii să identifice în acest proiect un nou punct de atracţie, iar interacţiunea permanentă a lor cu un posibil viitor angajator să fie un element benefic în procesul de orientare al carierei. AGERPRES