USR va decerna Premiile Excelenţei în Educaţie în luna mai

usr_sigla.jpgUniunea Studenţilor din România (USR) va decerna Premiile Excelenţei în Educaţie în data de 17 mai, la cea de-a VII-a ediţie a Congresului Studenţilor din România. Potrivit unui comunicat de presă al USR, evenimentul premiază calitatea şi excelenţa în educaţie şi îşi propune să aducă împreună studenţi, profesionişti şi personalităţi ale societăţii academice din România pentru a facilita dezvoltarea unui nou model de societate.

La competiţie se pot înscrie studenţi din instituţii de învăţământ din România, la diferite categorii: tehnologia informaţiei, sănătate, economie şi business, sport, inginerie, drept, arte, ştiinţe sociale, ştiinţe exacte şi ştiinţe ale naturii, ştiinţele comunicării”, precizează USR.
Printre condiţiile de eligibilitate se numără calitatea de student, media anului universitar 2012/2013 să fie minimum 8, performanţă şi recunoaşterea meritelor în comunitatea academică, precum şi participare la activităţi extracurriculare. Pe de altă parte, nu sunt considerate eligibile aplicaţiile unor persoane care au fost implicate în scandaluri publice.

Un candidat poate fi recomandat de către o altă persoană prin completarea formularului de la categoria “Recomandă un student”, urmând să fie contactat de către organizatori pentru înscrierea oficială în concurs. Înscrierea se realizează după ce un participant va accesa formularul disponibil pe site. Criteriile de evaluare a aplicaţiilor pentru Premiile Excelenţei în Educaţie fac referire la: performanţe în domeniul respectiv, implicare în proiecte ce au adus un beneficiu comunităţii din care face parte, distincţii şi participări la evenimente academice, implicarea sau iniţiere de proiecte de educaţie nonformală, impactul asupra sistemului educaţional, coerenţă, originalitate şi creativitate.
Fiecare categorie va avea un juriu format din 3-5 membri – un reprezentant USR, cadre didactice, parteneri sau sponsori -, urmând ca pentru fiecare categorie să fie desemnaţi 3 finalişti.
Perioada de înscrieri este cuprinsă între 7 aprilie şi 30 aprilie, iar perioada de jurizare, între 5 şi 11 mai. AGERPRES