Târgul ofertelor educaţionale de la Suceava a ajuns la a XVII-a ediţie

Târgul ofertelor educaţionale organizat vineri de Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Suceava a fost vizitat de 1.133 de elevi din clasa a VIII-a, din 24 de şcoli gimnaziale din judeţ. Inspectorul şcolar general al IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat presei că în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2016-2017 numărul de locuri cuprinde toată generaţia de absolvenţi de clasa a VIII-a, în aceste condiţii fiecare elev având un loc într-un liceu.

Şeful IŞJ Suceava a arătat că majoritatea propunerilor avansate de unităţile liceale din judeţ au fost aprobate de Inspectorat şi de Ministerul Educaţiei. În opinia lui Lazăr, Târgul ofertelor educaţionale oferă elevilor de clasa a VIII-a posibilitatea să aleagă în cunoştinţă de cauză, în condiţiile în care se pot informa la standurile liceelor prezente la manifestare cu privire la nivelul pregătirii teoretice şi practice, dotarea acestora, specializările cuprinse în planul de şcolarizare, numărul de locuri, proiectele şcolare, activităţile extraşcolare.

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, prin Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, a organizat în acest an, la Iulius Mall, cea de a XVII-a ediţie a Târgului ofertelor educaţionale pentru absolvenţii claselor a VIII-a. AGERPRES