Acțiune de prevenție dentară a studenților mediciniști din cadrul UVVG

uvvg_stud_medicina.jpgStudenții mediciniști din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, specializarea Medicină Dentară organizează, în perioada 7-11 aprilie 2014, sub denumirea “Să știi mai multe, să fii mai bun” mai multe acțiuni de prevenție dentară în clasele de copii. În cadrul programului “Școala altfel”, studenții de la medicină, coordonați de cadre didactice, le-au oferit, pe 7 aprilie copiilor din clasa pregătitoare C din cadrul Liceului Pedagogic “Dimitrie Țichindeal”, periuțe și pastă de dinți.

Șef lucrări dr. Freiman Paul, Directorul departamentului de Medicină dentară din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și medicină Dentară a UVVG, a declarat: “Am început programul ‘Școala altfel’ în câteva școli din municipiul Arad, clasele 0 și 1. Am prezentat un film educativ realizat de studenții noștri de la Specializarea de Medicină Dentară, de la disciplina de Prevenție în medicină dentară. Cu amabilitatea celor de la Colgate, am oferit cadou elevilor câte o pastă și o periuță de dinți”.

“Această acțiune este foarte importantă, deoarece prevenția este pe primul loc în medicina dentară. Ne dorim ca micii elevi să fie învățați cu metodele de periaj și cu faptul că trebuie să își perie dinții după fiecare masă și după ce consumă dulciuri. Am făcut și un joc prin care copiii au recunoscut dinții cariați și cei sănătoși, după care le-am prezentat un fim de desene animate cu tema prevenției în medicina dentară”.