Crosul Universității din București, la ediție aniversară

ub_cros.jpgPe 11 mai va avea loc cea de-a XXII-a ediție a Crosului Universității din București, desfășurată în acest an în cadrul evenimentelor dedicate Aniversării a 150 de ani de existență a Universității din București. Startul competiției va fi dat la ora 10:00 de Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, în prezența Ministrului Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo.

Competiţia este organizată de Departamentul de Educație Fizică și Sport al Universității din București împreună cu Hipermarketul Cora Lujerului, în colaborare cu SC Erka Promotions & Events SRL. Înscrierile pentru participarea la Cros se vor face în ziua evenimentului, în curtea Facultății de Drept a Universității din București, de la ora 07:30.

Traseul crosului este următorul: Facultatea de Drept (START) – Piața Operei – Splaiul Independenței – Șoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu – Parcare Cora Lujerului (SOSIRE). Lungimea traseului este de aproximativ 3800 m. Vor exista 7 categorii de premiere: Cursa Copiilor (12-16 ani); Cursa elevilor (17-19 ani); Cursa Seniorilor (19-41 ani); Cursa Veteranilor (peste 42 de ani); Cursa Angajaților Cora; Cursa Studenților UB; Cursa Angajaților UB. Se vor acorda câte trei premii pentru fete şi câte trei premii pentru băieţi, pentru fiecare categorie de vârstă. Premiile vor consta în LCD, laptop-uri, tablete, aparate foto etc. Se vor oferi vouchere în valoare de 100 lei sau burse (pentru studenții UB). Ceremonia de înmânare a premiilor va avea loc la finalul crosului, în parcarea Cora Lujerului.

Ediția a XXII-a a crosului Universității din București este o manifestare sportivă de mare anvergură a studenţilor şi elevilor din toată ţara. Fiecare ediţie a crosului a beneficiat de participarea a peste 3 500 de studenţi ai Universităţii din Bucureşti şi din alte centre universitare, elevi şi veterani.