Workshop pe tema șomajului neînregistrat la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad

uvvg_workshop_mai.jpgPe 29 aprilie a avut loc la sediul Facultății de Științe Economice din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, un workshop cu tema șomajului neînregistrat, organizat ca și activitate de diseminare în cadrul unui proiect finanțat de către Uniunea Europeană. Workshopul intitulat “Șomajul neînregistrat – probleme specifice” a fost organizat de către Facultatea de Științe Economice din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad în colaborare cu AJOFM Arad, IRPET Italia și Analytika.

La eveniment au participat Andrea Manuelli din partea partenerului italian IRPET Toscana, doamnele Mișcoi Ioana și Șoneriu Adriana din partea AJOFM Arad, precum și un reprezentant din partea Analytika. Din partea Facultății de Științe Economice au participat prof. Univ. Dr. Schebesch Klaus – coordonator proiect din partea Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, prof. Univ. Dr. Șoim Horațiu – decan al Facultății de Științe Economice, conf. Univ. Dr. Anghelina Andrei – prodecan al Facultății de Științe Economice și Lector univ. Dr. Deac Dan.
În cadrul workshopului au participat atât studenții economiști cât și studenți din cadrul altor facultăți ale Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad. Atât studenții cât și cadrele didactice prezente au apreciat favorabil evenimentul organizat în cadrul Facultatea de Științe Economice din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, tema abordată fiind una de actualitate și de maximă stringență pentru mediul economico-social european.

La fel ca și în cazul altor evenimente organizate de către Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad și acest workshop s-a bucurat de un succes deosebit, fiind onorat de o afluență deosebită din partea studenților și a specialiștilor din domeniul piețelor muncii și fiind foarte bine apreciat de către aceștia.

Workshopul a fost organizat ca și activitate de diseminare a informațiilor în cadrul proiectului POSDRU/111/4.1.S/91816 cu titlul “Cercetarea şi prognozarea pieţei muncii din vestul României. Evidenţierea şomajului neînregistrat din judeţul Arad”, proiect din care și Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad face parte, prin Facultatea de Științe Economice.