Un nou rector desemnat prin vot la Universitatea “Ovidius” din Constanța

ovidius_constanta.jpgUniversitatea “Ovidius” din Constanța are un nou rector, prof. univ. dr. Sorin Rugină, acesta obținând cel mai mare număr de voturi la alegerile pentru ocuparea respectivei funcții. Scrutinul a avut loc după ce, anul trecut, fostul rector Dănuț Tiberius Epure a fost condamnat pentru luare de mită.

Reprezentanții Universității “Ovidius” au informat, după centralizarea numărului voturilor, că alegerile pentru desemnarea noului rector au fost validate, la urne prezentându-se cel puțin jumătate plus unu din numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele de votare și anume 709 dintr-un total de 755 de persoane cu drept de vot. “S-au obținut următoarele voturi: prof.univ.dr. Sorin Rugină – 375 de voturi; prof.univ.dr. Doina Catrinoiu – 240 de voturi; prof.univ.dr. Ana Rodica Stăiculescu – 78 de voturi”, au menționat oficiali ai universității constănțene.

Fostul rector al universității de stat “Ovidius” Dănuț Tiberius Epure a fost condamnat la închisoare cu executare după ce vara trecută a fost prins de procurorii DNA că a primit mii de euro drept mită pentru fraudarea examenului de admitere. AGERPRES