Aproape 1.600 de locuri pentru admiterea la USAMV Iaşi

usamv_iasi.jpgSpecializarea în limba engleză la Facultatea de Medicină Veterinară şi un nou master la Facultatea de Agricultură sunt noutăţile admiterii din această vară la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, care a stabilit şi locurile pe care le vor avea la dispoziţie studenţii pentru anul universitar 2014 – 2015.

Vasile Vântu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, a declarat, marţi, că pentru admiterea în primul ciclu de studii, cel de licenţă, au fost scoase la concurs 997 de locuri, din care 600 sunt cu finanţare de la buget. Admiterea se va desfăşura în perioada 16-25 iulie, rezultatele urmând să fie afişate în seara ultimei zile de înscriere.

Facultatea de Agricultură are la dispoziţia candidaţilor cele mai multe locuri de la buget, mai exact 220 locuri. Aici, absolventii de liceu pot opta pentru specializările Agricultură, Montanologie, Inginerie Economică în Agricultură, Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole şi Biologie. De asemenea, din acest an Facultatea de Agricultură are o specializare nouă la masterat – “Analiză şi diagnoză în agricultură”, cu 25 de locuri scoase la concurs.

Tinerii interesaţi de Facultatea de Horticultură au la dispoziţie 112 locuri cu finanţare de la buget şi 79 cu taxă, specializările acestei facultăţi fiind Horticultură, Peisagistică şi Ingineria Mediului. Facultatea de Zootehnie are 125 de locuri fără taxă şi 105 locuri cu taxă pentru patru specializări: Zootehnie, Piscicultură şi Acvacultură, Inginerie şi Management în Alimentaţia Publică şi Agroturism, Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare. Absolvenţii de liceu care vor să devină medici veterinari trebuie să ştie că au la dispoziţie 90 de locuri finanţate de la buget şi 50 cu taxă. Din anul universitar viitor medicina veterinară poate fi studiată şi în limba engleză, în acest sens urmând să fie scoase la admitere 50 de locuri cu taxă.

Admiterea la cele patru facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară se va realiza pe bază de concurs de dosare (criteriile de admitere fiind 50% nota la limba şi literatura română, 50% nota de la o altă probă scrisă, la alegere), iar taxa de înscriere este de 150 lei. AGERPRES