Universitatea Politehnica “Traian Vuia” din Timişoara îşi revizuieşte programele de studiu la cerinţa angajatorilor

univ_politehnica_timisoara.jpgUniversitatea Politehnica “Traian Vuia” din Timişoara (UPT) a lansat, joi, un proiect care are ca prioritate revizuirea a şase programe de studiu, încercând să răspundă cerinţelor angajatorilor din zonă, astfel ca după absolvirea facultăţii tinerii să-şi poată găsi de lucru în timp cât mai scurt. Proiectul în valoare de 500.000 de euro, în cea mai mare parte fonduri europene, se derulează în cadrul POSDRU.

“Obiectivul principal este creşterea calităţii absolventului UPT, capabil să se integreze rapid în companiile din zona de vest a ţării. Sunt şase programe de studii bazate pe competenţele cerute de companii, organizarea de module în care să se dezvolte aptitudini antreprenoriale întruniri cu absolvenţi cu cariere profesionale remarcabile, care să constituie modele pentru absolvenţii noştri”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, prof. Dan Lascu, managerul proiectului.

O altă activitate inclusă în proiect se adresează viitorilor studenţi UPT pentru a avea un material uman de valoare pentru următorii ani. Specializările revizuite vor fi din domeniile electronică şi telecomunicaţiii, automatică şi calculatoare, mecatronică, autovehicule rutiere şi inginerie electronică, primii beneficiari ai proiectului fiind studenţii care învaţă deja la aceste specializări.
Membrii consorţiului care implementează proiectul (UPT împreună cu Consorţiul Regional pentru Învăţământ şi Ocupare Vest – CRIO Vest) îşi propun crearea unei reţele eficiente de parteneriat împreună cu reprezentanţii firmelor care vor fi incluse în această iniţiativă. Până acum, colaborarea se derulează cu opt firme, dar ţinta este pentru 20 de companii. Programele vor fi revizuite o dată la cinci ani. AGERPRES