Program de prevenire a abandonului şcolar la studenţii anului I din Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi

Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos va introduce din toamnă un program unic în învăţământul universitar românesc prin care se va încerca prevenirea abandonului şcolar în rândul studenţilor I, a anunţat miercuri prodecanul instituţiei de învăţământ superior, Ştefan Baltă.

Potrivit acestuia, din luna octombrie va fi implementat un program de meditaţii gratuite şi burse pentru “bobocii” Facultăţii de Inginerie din Galaţi. De acest program vor beneficia 100 de studenţi care vor primi meditaţii gratuite la matematică, fizică şi chimie, dar şi o bursă de 350 de lei pentru disponibilitate.

“Proiectul este în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti. Ştim că mulţi elevi ar dori să devină ingineri, dar nu au curajul să dea la facultate din cauza acestor obiecte. Noi le promitem sprijinul profesorilor noştri, meditaţiile se vor desfăşura în primul semestru, în paralel cu orele de curs. Vrem să prevenim abandonul şcolar, care se manifestă masiv mai ales în anul I de facultate. Departajarea studenţilor se va face în baza unui test”, a declarat Ştefan Baltă.

Facultatea de Inginerie scoate la admiterea din acest an 387 de locuri, dintre care 263 sunt bugetate. Cei care doresc să devină studenţi vor da un test grilă la algebră sau informatică, ce va conta în proporţie de 40% la media finală, restul fiind media de la bacalaureat.

“Din experienţa seriilor trecute, primul an de studenţie este cel mai greu. Atunci se manifestă şi cel mai mare abandon şcolar – care poate ajunge şi până la 40%. Prin acest program, noi credem că nu mai există niciun motiv ca absolvenţii de liceu din Galaţi să nu aleagă învăţământul tehnic şi facultatea noastră”, a spus prof. univ. Elena Scutelnicu. AGERPRES