UAV Arad aşteaptă candidaţi pentru cele aproximativ 2.500 de locuri la studii de licenţă

arad_univ_vlaicu.jpgUniversitatea Aurel Vlaicu Arad aşteaptă candidaţii pentru admitere în anul universitar 2014 – 2015, cu 34 specialităţi de licenţă şi 26 programe de master în cele 9 facultăţi ale sale, plus două şcoli doctorale, în Filologie şi Teologie.

De asemenea, în conformitate cu dispoziţiile Ministerului Educaţiei Naţionale, din acest an, în toate cele nouă facultăţi din cadrul acestei instituţii de învăţământ superior de stat vor funcţiona colegii care pot organiza cursuri postliceale cu taxă, pentru absolvenţii care nu au diplomă de Bacalaureat, dar au Certificat de absolvire a liceului, cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2014 – 2015 fiind aprobată de Senatul universităţii. Planurile de învăţământ ale colegiilor sunt identice cu cele ale învăţământului universitar, zi.

‘Doresc să menţionez că, aşa după cum spunea ministrul Remus Pricopie, cu ocazia recentei sale vizite la UAV, universitatea va efectua în mod gratuit cursuri de pregătire cu studenţii din colegiu în vederea susţinerii examenului de bacalaureat’, a declarat joi, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedinte al Consiliului academic al universităţii.

Potrivit sursei citate, în urmă cu câteva zile, ARACIS a transmis documentul prin care s-a comunicat cifra de şcolarizare pe care Universitatea Aurel Vlaicu din Arad o are aprobată pentru anul întâi, pentru anul universitar 2014 – 2015, în cele 9 facultăţi ale sale.

“Astfel, pentru studiile de licenţă, avem aprobate 2.487 locuri, din care 522 bugetate, iar pentru programele de masterat avem 1.170 locuri, din care 205 bugetate. De asemenea, UAV organizează şi studii universitare de doctorat în Filologie şi respectiv Teologie, pentru care locurile nu au fost deocamdată comunicate”, a precizat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.
Înscrierile pentru Sesiunea I se fac în perioada 14 iulie – 4 august, afişarea rezultatelor urmând a fi făcută pe 5 august, în vreme ce pentru Sesiunea a II-a, înscrierile se fac în perioada 8 – 24 septembrie, afişarea rezultatelor urmând a se face în data de 25 septembrie.

“Admiterea 2014 se face luând în considerare media de la examenul de bacalaureat pentru toate domeniile şi specializările celor 9 facultăţi”, a adăugat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ. AGERPRES