Young Researchers’ Workshop – tinerii cercetători se preocupă de calitatea vieţii vârstnicilor

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor din România (CAESAR) vor organiza, în perioada 9-10 septembrie, evenimentul Young Researchers’ Workshop cu tema “Rolul antreprenoriatului în dezvoltarea de inovaţii tehnologice pentru persoanele în vârstă”.

Potrivit unui comunicat de presă al LSRS, remis marţi AGERPRES, evenimentul va reuni antreprenori de succes şi experţi consacraţi din cercetare, inovaţie, tehnologie, îngrijirea persoanelor vârstnice, marketing, precum şi investitori şi tineri cercetători.

“Evenimentul C.A.E.S.A.R. Young Researchers’ Workshop are scopul de a identifica soluţii practice pentru ameliorarea calităţii vieţii persoanelor vârstnice, identificarea, sprijinirea şi dezvoltarea de proiecte specifice ce vor contribui la dezvoltarea şi susţinerea îngrijirii persoanelor vârstnice, a familiilor acestora şi organizaţiilor dedicate şi dezvoltarea unei reţele de colaborare între antreprenori şi tinerii cercetători din Europa”, precizează LSRS, în comunicatul citat.

Tinerii interesaţi de cercetare în domeniile din tematica reuniunii sau în domenii conexe, care doresc să participe la evenimentul din luna septembrie, sunt invitaţi să se înscrie la http://www.aalforum.eu/young-researchers-workshop/, până în data de 22 august.

Evenimentul este organizat în România cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi a Asociaţiei Ambient Assisted Living, în cadrul Forumului Ambient Assisted Living 2014, desfăşurat în perioada 9-12 septembrie la Bucureşti. AGERPRES