Vicepremierul Liviu Dragnea a înmânat cheile microbuzelor şcolare repartizate în 15 comune din judeţul Argeş

dragnea_microbuze.jpgViceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a înmânat primarilor din 15 localităţi ale judeţului Argeş cheile noilor microbuze şcolare, în cadrul unei festivităţi desfăşurate miercuri la Piteşti.

“Solicitarea microbuzelor este foarte veche, pentru că sunt mulţi copii, în special în zona rurală, care au fost obligaţi şi încă mai sunt unii, să meargă foarte mult pe jos dintr-un sat în altul. (…) Este un lucru important care contribuie la reducerea, noi sperăm în final la eliminarea totală a abandonului şcolar. (…) Una dintre cauzele abandonului şcolar era că părinţii nu mai voiau să-şi lase copiii să meargă la şcoală, deoarece ajungeau foarte greu”, a declarat Dragnea.

Vicepremierul a adăugat că toate cele 1.254 de solicitări privind atribuirea unor microbuze şcolare vor fi onorate până la sfârşitul anului. Jumătate dintre autovehiculele comandate de Guvern sunt deja distribuite în această perioadă, restul aflându-se pe linia de fabricaţie şi urmând să fie livrate până la sfârşitul anului.

Liviu Dragnea le-a cerut în schimb primarilor să fie foarte atenţi la selecţia şoferilor care vor asigura transportul elevilor. “Le cer în continuare să fie foarte atenţi la şoferii care vor fi angajaţi pe aceste microbuze. Nu trebuie să fie şoferi care au mania vitezei, trebuie să pună oameni serioşi care să ştie că au o responsabilitate uriaşă”, a spus vicepremierul.

Cele 15 microbuze distribuite miercuri vor ajunge în comunele Albota, Bascov, Budeasa, Bârla, Băiculeşti, Ciofrângeni, Coşeşti, Dârmăneşti, Dragoslavele, Izvoru, Mălureni, Merişani, Mihăeşti, Priboieni şi Răteşti. În a doua etapă, care se va derula în perioada octombrie- decembrie, vor mai ajunge în Argeş 22 de microbuze, ce vor deservi comunele Băbana, Bălileşti, Bogaţi, Boţeşti, Cocu, Cuca, Davideşti, Lereşti, Lunca Corbului, Morăreşti, Pietroşani, Poienarii de Argeş, Schitu Goleşti, Slobozia, Suseni, Teiu, Ţiţeşti, Uda, Ungheni, Valea Danului, Vedea şi Vlădeşti.

Microbuzele sunt dotate cu servodirecţie, sisteme electronice de asistenţă la frânare şi antipatinare, control al stabilităţii, cronotahograf şi aer condiţionat, având o garanţie de cinci ani în limita a 150.000 de kilometri. AGERPRES