Doar 5% dintre unităţile de învăţământ argeșene nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

clasa_goala.jpgDoar 5% dintre cele 555 de unităţi de învăţământ existente în judeţul Argeş nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, conform unei situaţii prezentate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

Dintre cele 151 de unităţi din mediul urban, 12 funcţionează fără autorizaţie sanitară, în timp ce în mediul rural, dintr-un total de 404 unităţi de învăţământ, 16 nu au autorizaţie, se arată într-o informare prezentată în şedinţa Colegiului prefectural Argeş. Principalul motiv pentru care nu au fost eliberate autorizaţii sanitare de funcţionare îl reprezintă neîncadrarea în normele igienico-sanitare, problema fiind lipsa aprovizionării cu apă potabilă. Există însă şi situaţii în care autorizaţiile nu au fost solicitate de conducerile instituţiilor de învăţământ.

În 24 de cazuri, autorizaţiile sanitare de funcţionare au fost acordate cu program de conformare pentru remedierea deficienţelor constatate. În această situaţie se află patru unităţi de învăţământ din mediul urban şi 20 din mediul rural. AGERPRES