Satu Mare: peste 16.000 de elevi vor primi rechiziţie prin programul social

rechizite2.jpgAproximativ 16.500 de elevi din judeţul Satu Mare vor primi gratuit rechizite prin programul social “Rechizite Şcolare”, distribuirea acestora urmând să se facă după începerea cursurilor. Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a finalizat licitaţia pentru achiziţionarea rechizitelor şcolare pentru anul şcolar 2014-2015, fără contestaţii din partea celor şapte operatori economici participanţi la licitaţie.

“Pentru anul şcolar 2014-2015, se estimează un număr de aproximativ 16.500 de elevi, care vor beneficia de pachetul de rechizite prin programul social ‘Rechizite şcolare’. Distribuirea pachetelor de rechizite către unităţile de învăţământ, va avea loc imediat după expirarea termenului de depunere şi evaluare a dosarelor solicitanţilor, acesta fiind de două săptămâni de la începerea cursurilor”, precizează sursa citată.

Valoarea maximă a fiecărui pachet de rechizite şcolare este în sumă de 25 lei/pachet/elev din învăţământul primar şi 30 lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial. Pentru judeţul Satu Mare a fost alocată suma de 358.640 lei.

Pot beneficia de programul social “Rechizite Şcolare” elevii care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, care frecventează cursurile de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. Pentru a beneficia de programul “Rechizite şcolare”, părintele sau tutorele legal al elevului va depune, la unitatea şcolară la care elevul este înscris, în termen de 5 zile de la data începerii cursurilor noului an şcolar, cererea însoţită de toate actele doveditoare privind venitul net lunar pe membru de familie. AGERPRES