Un nou corp de clădire cu o capacitate de peste 500 de locuri a fost inaugurat la Şcoala nr. 195 din sectorul 3

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a inaugurat luni la Şcoala nr. 195 un nou corp de clădire cu o capacitate de 540 de locuri, 18 săli de clasă, opt grupuri sanitare şi o sală de festivităţi, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Şcoala a fost dotată pentru noul an şcolar cu mobilier nou pentru 45 de săli de clasă şi cu 36 de calculatoare pentru laboratorul de informatică. De asemenea, în cele trei corpuri existente au fost efectuate lucrări de reabilitare. În corpul A au fost reabilitate opt săli de clasă, cancelaria, nouă cabinete (printre care cabinetele de limba română şi istorie), biblioteca, iar intrarea s-a extins. În corpul B au fost reabilitate două laboratoare (informatică şi biologie), 20 de săli de clasă şi cancelaria.

Totodată, Şcoala gimnazială nr. 195 îşi modifică denumirea în Şcoala Gimnazială “Hamburg”. Prin schimbarea denumirii se are în vedere creşterea vizibilităţii, dar şi a performanţei acestei unităţi de învăţământ. În programa Şcolii “Hamburg” va fi introdusă limba germană, fiind înscrişi pentru noul an şcolar 1.796 de elevi. În această şcoală se regăsesc 15 clase cu predare în limba germană începând din clasa pregătitoare până în clasa a VIII-a şi 17 clase cu predare în limba germană începând din gimnaziu.
De asemenea, Robert Negoiţă a inaugurat şi noul corp al grădiniţei Şcolii nr. 81. Acesta are o capacitate de 100 de locuri, oferind posibilitatea formării a cinci grupe de preşcolari. Pentru ca acest an şcolar să înceapă în condiţii optime, Primăria sectorului 3 a derulat o serie de lucrări de reabilitare termică şi de amenajare a grădiniţei. Lucrările au presupus izolarea termică a pereţilor exteriori, demontarea şi remontarea instalaţiilor şi echipamentelor montate aparent pe faţade şi terasă, refacerea finisajelor anvelopei şi intervenţia la instalaţia de distribuţie a agentului termic. Valoarea investiţiei este de 532.712 de lei, fiind asigurată de Primăria sectorului 3 din bugetul local.

“Inaugurăm astăzi această grădiniţă situată într-o zonă centrală, iar astfel acoperim o mare parte din necesarul de locuri. În perioada următoare ne vom concentra pe reabilitarea grădiniţelor existente şi pe sporirea numărului de locuri în creşe. Vreau să oferim condiţii cât mai bune pentru copii”, a declarat edilul sectorului 3.

Robert Negoiţă a participat luni la deschiderea noului an şcolar la Şcoala gimnazială nr. 195, la grădiniţa Şcolii nr. 81 şi la Complexul Educaţional Lauder-Reut. AGERPRES