A treia sesiune de admitere la Universitatea Dunărea de Jos, doar pe bază de dosar

univ dunarea de jos.jpg Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi va organiza luni şi marţi o a treia sesiune de admitere, după ce în urma celei de-a doua au mai rămas aproximativ 80 de locuri libere la buget, a anunţat joi prorectorul Toader Munteanu.

Acesta a precizat că, în urma celei de a doua sesiuni de admitere, care se va încheia vineri, 19 septembrie, locurile disponibile în universitate vor fi acoperite în proporţie de 96-97%. Din acest motiv, pentru restul locurilor libere se va organiza o a treia sesiune de admitere, care va fi doar pe bază de dosare, primordială fiind media de la bacalaureat.

,,La universitatea noastră am organizat cele două sesiuni de admitere nu pe bază de dosar, ci pe bază de probă de concurs, dar pentru că au rămas cele trei-patru procente neacoperite organizăm o a treia sesiune de admitere, luni şi marţi, numai pe bază de dosar. Este vorba de aproximativ 80 de locuri bugetate rămase libere la cinci facultăţi. Dacă şi după cea de-a treia admitere vor mai rămâne locuri libere la buget, le vom redistribui în mod proporţional pe facultăţi la cele cu taxă’, a declarat Munteanu.
Potrivit secretarului general al Comisiei Centrale de Admitere, Ştefan Baltă, locurile disponibile pentru cea de-a treia sesiune de admitere sunt la Facultatea de Inginerie din Galaţi, Facultatea de Inginerie din Brăila, Facultatea de Ştiinţe şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu şi Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie.

Pentru anul universitar 2014-2015, Universitatea Dunărea de Jos a avut disponibile 3.469 de locuri, dintre care 1.850 locuri la buget şi 1.589 cu taxă. AGERPRES