Excursii, vizite la muzee şi concursuri pentru bobocii de la UAIC Iaşi

univ_cuza_is.jpgConducerea Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că urează bobocilor “Bun Venit la UAIC” printr-un eveniment unic în ţară, prin intermediul căruia noii studenţi vor cunoaşte atât instituţia de învăţământ superior cât şi oraşul în care vor învăţa în următorii ani.

Vasile Işan, rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), a declarat că bobocii instituţiei de învăţământ superior vor afla totul despre studenţie în perioada 27 – 29 septembrie de la personalul şi voluntarii universităţii, dar şi prin participarea la diverse activităţi organizate special pentru aceştia.

“Studenţii vor avea la dispoziţie un punct de informare poziţionat în faţa corpului A al UAIC de unde vor putea afla totul despre burse, cazare, săli, biblioteci etc. Aceştia vor primi o mapă de bun venit care cuprinde informaţiile importante pentru a face prima zi din studenţie mai facilă. Bobocii vor pleca de pe treptele din faţa corpului A al UAIC într-un tur al Iaşiului sâmbătă şi duminică, pentru a cunoaşte oraşul studenţiei lor. Totodată, vor putea face cunoştinţă cu Muzeul Universităţii. Cei care sunt curioşi, vor să dezlege indicii şi să caute ‘comorile’ Universităţii, pot participa la un concurs organizat de AIESEC Iaşi, The Amazing Race, la intrarea în Grădina Botanică”, a explicat prof.univ.dr Vasile Işan.
Conform acestuia, studenţii din anii mai mari ai UAIC au un rol important, ei devenind mentori ai bobocilor. Astfel, duminică după amiaza, în fiecare facultate, studenţii din anul I care s-au înscris pe bunvenit.uaic.ro îşi vor cunoaşte colegii mai mari care îi vor ajuta să primească informaţiile necesare şi vor răspunde la întrebările existente. După socializare, duminică seara, pe Esplanada corpului B, se anunţă distracţie la concertul trupei “Taxi”, cu intrarea liberă.

“Studenţia la UAIC începe în Aula Magna ‘Mihai Eminescu’, luni, 29 septembrie, de la ora 10.00, unde se va desfăşura festivitatea de deschidere, al cărui punct central va fi conferinţa inaugurală a prof.univ.dr. Ştefan Avădanei – ‘Poveşti universitare’. Pentru a spune ‘Start în carieră’, studenţii din anul I sunt aşteptaţi la un prim seminar de la ora 13.00, în Sala Senatului din corpul A la un workshop în cadrul căruia angajaţii Centrului de Carieră le vor prezenta bobocilor strategiile cele mai eficiente pentru a câştiga experienţă profesională încă de când sunt studenţi. De patru ani, ‘Bun Venit la UAIC’ încearcă să ofere bobocilor amintiri despre un început plin de emoţie, cu descoperirea misterelor vieţii de student, dar şi cu diverse oportunităţi puse la dispoziţie pe rcursul evenimentului la corturile amplasate în faţa universităţii unde pot fi găsite instituţii de cultură, centre culturale, angajatori importanţi, asociaţii studenţeşti care pot face studenţia de trei sau patru ani mai frumoasă”, a mai spus Vasile Işan. AGERPRES