Încă zece microbuze pentru transportul elevilor au ajuns în judeţul Caraş-Severin

microbuze_scolare_.jpgZece microbuze şcolare noi destinate transportului elevilor au ajuns, miercuri, în judeţul Caraş-Severin. Maşinile fac parte dintr-un lot de 30 de microbuze aprobate de Guvern, a declarat prefectul Silviu Hurduzeu.

“Solicitarea noastră către Ministerul Dezvoltării Regionale a fost de 38 de microbuze. Opt dintre microbuze au fost declarate neeligibile, pentru că era vorba de localităţi urbane. Etapizarea acestora a însemnat un prim lot, care se va desfăşura până la finele lunii septembrie, urmând ca cel de-al doilea lot să ajungă în judeţ în perioada octombrie – decembrie”, a precizat Silviu Hurduzeu.

Din cele 12 microbuze venite până acum în Caraş-Severin, două în vară şi zece miercuri, şase ajung la comune unde transportul şcolar lipsea până acum. “Ne-am orientat spre acele localităţi unde transportul şcolar era oarecum improvizat. Şase dintre microbuze vor merge spre localităţi care nu au beneficiat până acum de ele, astfel încât elevii se vor putea deplasa din localităţile lor de domiciliu, fără nicio problemă, la şcoala de centru şi invers. Am mai aprobat, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, acolo unde distanţele sunt relativ mai mari, ca orele de curs să nu înceapă la 8,00, ci la 8,30, fără a ne abate de la regulamentul şcolar, pentru ca procesul de învăţământ să se deruleze în condiţii normale. Microbuze noi au mai fost date şi localităţilor în care acestea aveau un grad de uzură mare”, a afirmat Dan Nicolae Grindeanu, inspector şcolar general al ISJ Caraş-Severin.

Prezent la acţiunea de predare a cheilor acestor microbuze, care a avut loc în curtea Colegiului Tehnic din Reşiţa, deputalul PSD de Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, a atras atenţia primarilor în legătură cu scopul microbuzelor şcolare, subliniind că acestea nu pot fi folosite decât la transportul elevilor. “Nu am putut să refuz invitaţia prefectului Silviu Hurduzeu de a participa şi eu la o astfel de acţiune, care nu este a Parlamentului României, este a Guvernului, prin reprezentantul său în teritoriu. Este o acţiune continuă. În timp ce unii au desfiinţat şcoli, lăsând copiii pe drumuri, să meargă mulţi kilometri pe jos la şcoală, iată, alţii caută soluţii şi pun la dispoziţia elevilor microbuze noi şi foarte bine dotate pentru perioada care urmează, în speţă, pentru perioada de iarnă. Eu îi îndemn pe primari, atât cei care sunt prezenţi aici, cât şi pe ceilalţi, ca şi proprietari de astfel de mijloace de transport, dar şi pe conducătorii unităţilor şcolare, să nu folosească aceste microbuze decât pentru ceea ce sunt destinate, şi anume pentru transportul elevilor, şi în niciun caz pentru acţiuni politice sau altfel de solicitări”, a afirmat deputatul Mocioalcă. AGERPRES