Începe concursul ‘Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate’

lsrs.jpgLiga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) dă startul marţi concursului “Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate”.

“Termenul limită pentru înscrieri este 15 noiembrie, iar premiile vor fi decernate, ca în fiecare an, în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate. Evenimentul va avea loc în data de 8 ianuarie 2015 în Bucureşti”, informează un comunicat al LSRS remis marţi AGERPRES.

Premiile vor fi acordate studenţilor români cu experienţă academică şi extracurriculară la cel mai înalt nivel pentru următoarele categorii: “Studentul Român al Anului din America de Nord” (un premiu pentru nivelul universitar şi un premiu pentru nivelul postuniversitar), “Studentul Român al Anului din Europa” (un premiu pentru nivelul universitar şi un premiu pentru nivelul postuniversitar), “Studentul Român al Anului de pe alte Continente”, “Studentul Român Erasmus al Anului” şi “Studentul Anului în România” şi “Premiul Special în Arte”.

Toate candidaturile, cu excepţia celei pentru “Studentul Anului în România”, vor participa automat în competiţia pentru Marele Premiu “Studentul Român al Anului în Străinătate. Pentru Marele Premiu sunt eligibili toţi studenţii români care au studiat în străinătate în anul universitar 2013-2014, indiferent de aria geografică şi domeniul de studiu.
Candidaţii se pot înscrie în concurs online, până la data de 15 noiembrie. Aceştia sunt invitaţi să consulte documentele complete despre competiţie, criteriile de jurizare şi despre procedura de aplicaţie pe http://gala.lsrs.ro/concurs/.

“Cea de-a şasea ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate marchează în acelaşi timp aniversarea a şase ani de activitate a LSRS. Proiectele derulate de LSRS au ca obiectiv principal să ofere studenţilor români din străinătate un cadru de dialog şi recunoaştere prin susţinerea intereselor acestora şi promovarea meritelor lor în societatea românească actuală. LSRS încurajează păstrarea legăturii cu România şi promovarea unei imagini pozitive a tării noastre peste hotare, prin intermediul acestor modele de excelentă şi profesionalism”, se mai arată în comunicat.

Toţi cei interesaţi să ia parte la o seară de Gală în data de 8 ianuarie 2015 sunt invitaţi să îşi rezerve gratuit un loc prin completarea formularului de pe site. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de înscrieri. AGERPRES