Sibiu: secţie de carte spaniolă a bibliotecii din Madrid

Cei 40 de studenţi spanioli, dar şi alte câteva mii de studenţi români şi străini de la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) beneficiază, începând de marţi, de o secţie de carte spaniolă a Bibliotecii “Lucian Blaga” din Madrid, la Biblioteca ULBS, numită Colţul Spaniol, a anunţat conducerea universităţii sibiene.

Cărţile în limba spaniolă au fost aduse la Sibiu cu ajutorul Federaţiei Asociaţiilor de Români (FEDROM) şi a Ministerului Educaţiei, Culturii şi Sportului din Spania.
La rândul său, Biblioteca Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu a trimis la Madrid o serie de publicaţii în limba română, pentru a fi puse la dispoziţia comunităţii româneşti interesate de literatura din ţara natală.

Inaugurarea Colţului Spaniol s-a bucurat de participarea Tudorei Şandru Mehedinţi, reputată traducătoare şi hispanistă, care a susţinut o prelegere despre “Secolul de aur spaniol şi influenţa literaturii spaniole asupra literaturii latino-americane”.

La eveniment au mai participat ambasadorul Regatului Spaniei în România, Ramiro Fernandez Bachiller, însoţit de prim secretar şi Consul General, Tada Bastida Eizaguirre şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea. AGERPRES