Corpul de laboratoare al Colegiului “Ştefan Odobleja” dn Craiova se va reabilita cu fonduri europene

Corpul de laboratoare al Colegiului “Ştefan Odobleja” din Craiova va fi reabilitat cu fonduri europene printr-un proiect POR de peste 2,7 milioane de euro semnat joi, la Craiova, de vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, primarul Olguţa Vasilescu şi directorul ADR S-V “Oltenia”, Marilena Bogheanu.

Potrivit vicepremierului Dragnea, proiectul “Lucrări de reparaţii capitale corp laboratoare la Colegiul Ştefan Odobleja” din Craiova are un buget total de 2.744.972 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 2.528.589 lei prin POR, program ce a fost suplimentat cu 240 milioane de euro prin relocarea de fonduri de la POS Transporturi şi POS Mediu pentru finanţarea lucrărilor de reparaţii la toate şcolile din mediul preuniversitar unde existau proiecte începute şi nefinalizate.

Principalele lucrări ce urmează a fi realizate în cadrul proiectului la Colegiul “Odobleja” sunt lucrări de reparaţii capitale la clădirea – corp laboratoare P+3, refacerea finisajelor exterioare şi a celor interioare, refacerea instalaţiilor sanitare, a instalaţiilor electrice şi a instalaţiilor de încălzire, precum şi dotarea laboratoarelor şi a sălilor de clasă.

Contractul de finanţare semnat joi, la Craiova, se adaugă celor 522 proiecte contractate până la aceasta data în valoare nerambursabilă de 743,29 milioane de euro la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Pe cele doua apeluri deschise in cadrul programului Regio, Axa prioritara 3, DMI 3.4 “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesionala continuă”, la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia au fost depuse în total 96 de cereri de finanţare, până în prezent fiind semnate 42 de contracte, ce au o valoare totală de aproximativ 66,16 milioane de euro. AGERPRES