USAMV Cluj-Napoca îl omagiază pe Prof. dr. Vasile Nilca, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani

usamv cj.jpgComunitatea academică din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca are bucuria de a-l omagia pe Prof. dr. Vasile Nilca, cu ocazia împlinirii a 100 de ani, în cadrul unui eveniment special: “În slujba horticulturii româneşti – Vasile Nilca – sărbătorirea vârstei de 100 ani”, care va avea loc în data de 29 octombrie, începând cu ora 12.00, în Aula Magna “Mihai Şerban”.

Festivitatea de aniversare a Prof. dr. Vasile Nilca cu ocazia împlinirii frumoasei vărste de 100 de ani, va fi un bun prilej de evocare a personalităţii domniei sale și a rolului deosebit avut de Prof. dr. Vasile Nilca în dezvoltarea învățământului superior horticol din Transilvania.
Prof. dr. Vasile Nilca a fost primul titular al Disciplinei de Legumicultură şi Floricultură, poziție din care a iniţiat şi a participat la organizarea şi funcţionarea disciplinei în perioada 1947-1957. Împreună cu colectivul său, Prof. dr. Vasile Nilca a elaborat primul curs de Legumicultură, a organizat câmpurile experimentale ale disciplinei și a participat la construirea primei sere experimentale din cadrul Universității.