Inspectorul şcolar general al IŞJ Harghita ar dori înlocuirea calculatoarelor uzate din şcoli

elevi calculator.jpgCalculatoarele din şcolile harghitene sunt uzate fizic şi moral şi ar fi nevoie de înlocuirea lor, a declarat inspectorul şcolar general Bartolf Hedvig. Potrivit acesteia, ultima dată când şcolile din judeţ au fost dotate cu computere a fost anul 2008 şi, chiar dacă ar fi suficiente, sunt depăşite atât fizic, cât şi moral.

“Sunt uzate fizic şi moral, chiar dacă avem suficiente calculatoare la nivelul judeţului. Vă daţi seama că în fiecare oră lucrează pe aceste calculatoare alte mâini şi, oricâtă grijă ar avea copiii, ele se uzează. În plus, chiar şi după şase luni de la cumpărare poţi să spui că un computer este uzat moral, apar alte noutăţi, aşa că am avea o foarte mare nevoie de unele noi”, a explicat marţi Bartolf Hedvig.

Ea a adăugat că ar fi necesare calculatoare noi şi în contextul în care se va lucra, în curând, cu manuale electronice. Inspectorul şcolar general al Harghitei a precizat că în unele şcoli din judeţ s-au derulat proiecte de dotare cu calculatoare, spre exemplu cu ajutorul oraşelor înfrăţite, dar numărul acestora este redus. AGERPRES