Ministrul Educaţiei vrea concurs pentru posturile de director în şcoli

campeanu_sorin.jpgMinistrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Mihai Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, la Vaslui, că învăţământul ar trebui să intre într-un proces de depolitizare şi că personal crede în necesitatea organizării de concursuri pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli. Ministrul a precizat că doar astfel de concursuri ar aduce manageri competenţi în fruntea instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

”Am solicitat colegilor mei din minister să finalizeze propunerea metodologiei de concurs, să o lanseze cât se poate de repede în dezbatere publică, să fie promovată prin ordin de ministru şi, de asemenea, am solicitat ca, în paralel, să avem o propunere de calendar cu privire la desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director care să înceapă în luna martie acestui an. Din moment ce nu este finalizat proiectul, nu este lansat în dezbatere publică, nu mă pot pronunţa cu privire la durata derulării concursurilor”, a declarat Mihai Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a efectuat o vizită în judeţul Vaslui, unde a avut o serie de discuţii cu directorii de şcoli şi cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Ministrul a vizitat şi două unităţi de învăţământ, o şcoală din comuna Băceşti şi Liceul ‘Emil Racoviţă’ din Vaslui. AGERPRES