Opt şcoli cu deficit de elevi vor fi desfiinţate începând cu anul şcolar viitor în Bistriţa-Năsăud

elevi putini.jpgCinci şcoli primare şi trei grădiniţe din judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi desfiinţate, începând cu anul şcolar viitor, din cauza numărului mic de elevi şi lipsei cadrelor didactice, potrivit informaţiilor furnizate marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a informat Ministerul Educaţiei că, începând cu anul şcolar 2015-2016, vor fi desfiinţate şcolile primare din Dealul Vinului şi Izvor Parva (comuna Parva), Strugureni (comuna Chiochiş), Liviu Rebreanu (cartier al oraşului Năsăud) şi Ciosa (comuna Tiha Bârgăului).

În cazul celor patru elevi din satul Ciosa, care vor studia începând din toamnă la şcoala din Piatra Fântânele, situată în Pasul Tihuţa, şefa IŞJ Bistriţa-Năsăud spune că s-ar putea ca aceştia să fie cazaţi la rude în timpul săptămânii, având în vedere că drumul care leagă Ciosa de DN 17 nu este unul practicabil.
În cazul celorlalte şcoli desfiinţate, se aşteaptă sosirea în judeţ a încă 16 microbuze şcolare, care să acopere necesităţile fiecărei primării în legătură cu transportul elevilor.

Noua reţea şcolară prevede şi transformarea şcolii gimnaziale din Căianu Mic în şcoală primară, transformarea şcolilor primare din Buduş şi Săsarm în grădiniţe cu program normal, transformarea Liceului tehnologic din comuna Spermezeu în şcoală gimnazială, comasarea şcolii din Viţa cu cea din Nuşeni, precum şi două schimbări de arondare în cazul copiiilor de grădiniţă din cartierele Ghinda şi Unirea, aferente municipiului Bistriţa, care din toamnă vor fi preluaţi de alte unităţi şcolare. AGERPRES