Momente – surpriză la Ziua Universității “Danubius”

danubius_aniversare2.jpg15 februarie. O zi specială pentru comunitatea academică Danubius care a ales să celebreze Ziua Universității “Danubius” în aceeași zi cu ziua de naștere a Fondatorului acestei universități, Prof. univ. dr. Benone Pușcă.

Anul acesta, scenariul evenimentului aniversar a cuprins momente emoționante, Președintele Universității “Danubius” dorind să mulțumească colaboratorilor care s-au implicat, într-un moment sau altul, în decursul celor 23 de ani, în împlinirea visului său de a clădi un campus universitar la cele mai înalte standarde.

Ceremonia de premiere a fost deschisă de către Președintele Universității “Danubius”, acesta invitând pe scena Zilei Universității “Danubius” personalități academice dar și ale administrației publice, profesori din mediul preuniversitar și universitar din țară și din străinătate, reprezentanți ai mediului de afaceri, oameni care au contribuit la ceea ce este astăzi această instituţie de învăţământ superior: o universitate modernă, dinamică, adaptată provocărilor globalizării educației și puternic ancorată în viziunea internațională asupra învățământului superior internațional.

“Simt dragostea familiei danubiene datorită dragostei care vine din partea acestui măreț om care, astăzi, împlinește 80 de ani. Binecuvântat este omul al cărui parcurs depășește zilele obișnuite ale sale. Binecuvântat este omul care poate să atingă și să formeze generațiile care vin din urmă. Binecuvântat este omul a cărui viață atinge și transformă viețile celor din jur. Sunt aici și sărbătoresc alături de dumneavoastră pentru că sunteți binecuvântați!”, a declarat Prof. univ. dr. Steve O. Michael, vechi prieten și colaborator al Universității “Danubius”, premiat la categoria Universitatea “Danubius” pe scena educației internaționale. 80 de ani, 80 de cărți. Acesta a fost cadoul domniei sale pentru domnul Președinte, Prof. univ. dr. Benone Pușcă. “Este prima tranșă de cărți care constituie fondul de carte al bibliotecii în limba engleză a acestei universități. În fiecare an, voi fi alături de dumneavoastră și voi aduce încă 10 cărți. Acum, trebuie ca dumneavoastră să trăiți până la 120 de ani pentru a completa această bibliotecă”.

La categoria Reprezentanți ai instituțiilor publice, susținători ai proiectelor Universității “Danubius” au participat și au fost premiați personalități din viața publică locală: Președintele Consiliului Județean Galați, Dr. Nicolae Dobrovici Bacalbașa, Prefectul Municipiului Galați, Dorin Otrocol, Cezar Năstase – director AJOFM Galați şi Marius Mitrof, consilier în cadrul Direcției pentru Cultură Galați.

Universitatea “Dunărea de Jos” a fost reprezentată de către Conf. univ. dr. Steluța STAN, membru al Senatului acestei universități. Discursul său a subliniat parteneriatul bazat pe complementaritate dintre cele două instituții de învățământ superior: “Cred că am demonstrat că putem coexista util și benefic celor care le oferim oferta noastră educațională!”

Universitatea “Andrei Șaguna” din Constanța a fost prezentă la acest eveniment deosebit, Rector, Prof. univ. dr. Adrian – Cristian Papari oferind placheta universității pe care o reprezintă domnului Președinte.

O categorie importantă invitată la această festivitate de premiere a fost cea a Reprezentanților mediului de afaceri care au contribuit la devenirea antreprenorială a Universității “Danubius”: Marian Filimon – Președinte al Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Galați; Florin Spătaru – Director al Șantierului Naval Damen S.A.; Bruno Ribo – Președinte al Arcellor Mittal Galați; Costică Voicu – Director al Parcului Industrial Galați; Stefan Popa – Director AGRESS BUSINESS COMPANY; Magdalena Samoilă – Director Piraeus Bank, Sucursala Galați; Cezar Rapotan – Director Executiv ARABESQUE Galați şi Mirela Coman – Director ING Bank, Sucursala Galați.

Deschiderea reprezentanților învățământului preuniversitar pentru colaborarea cu Universitatea “Danubius”, implicarea acestora în diversificarea activităților extracuriculare a elevilor și în proiectele acestei universități, a justificat dorința Fondatorului Universității “Danubius” de a le mulțumi, premiind Inspectoratele Județene Galați și Brăila precum și toate liceele din aceste orașe.

Nu în ultimul rând, au fost premiați membri ai comunității academice Danubius care au contribuit la dezvoltarea acestei instituții de învățământ superior și la promovarea activităților culturale, dar și a imaginii acestei universități (Prof. univ. dr. Constantin Frosin, Prof. univ. dr. Dragomir Georgeta, Prof. univ. dr. Vasilica Negruț, Lect. univ. dr. Alexandrina Ghintuiala, Conf. univ. dr. Paunescu Coriolan, Conf. univ. dr. Gheorghe Lates, Conf. univ. dr. Alina Cheșcă, Conf. univ. dr. Ioan Bodrean, Conf. univ. dr. Vârlan Gabriela, Lect. univ. dr. Ana Alina Dumitrache Ionescu, Lect. univ. dr. Gheorghe Ștefan și Gabriela Caranghel – Coordonator al Școlii Postliceale înființată în cadrul Fundației Academice Danubius. Un premiu – surpriză a fost acordat Conf. univ. dr. Victor Alistar, absolvent al Facultății de Drept a Universității “Danubius”, Director al Transparency International Romania.

Nici momentele artistice nu au lipsit din cadrul acestui eveniment. Ioana Maria Lupașcu a încântat publicul, interpretând la pian arii celebre: Chopin – Andante Spianato, Lie Ciocarlie – Guy Bacos și Dansul Focului de Manuel De Falla. “Pentru omul care a influențat viața multor oameni, căruia îi datorez nu doar un parcurs minunat, ci întreaga mea viață, un om cu care am rezonat ceas de ceas la bucuriile și tristețile sale”, Rectorul Universității “Danubius”, Conf. univ. dr. Andy Pușcă a pregătit un cadou care a surprins audiența. “La șase ani, în clasa I, tatăl meu m-a întrebat: Andy, ce alegi? Pianul sau vioara? Am ales pianul, dar nu am mai cântat din 1990. Astăzi, vreau să încerc să cânt din nou”. Deși emoționat, domnul Rector a reușit să încânte publicul, interpretarea “Preludiu de Bach” bucurându-se de aplauze îndelungate.

danubius_aniversare1.jpg