Aproape 200.000 de elevi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi luni la simularea evaluării naţionale

evaluare_elevi.jpgAproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată ţara, dintre aceştia 12.748 din Bucureşti, sunt aşteptaţi luni la prima probă a simulării evaluării naţionale la Limba şi literatura română.

“Se va respecta întocmai metodologia de la Evaluarea Naţională. Vor fi respectate condiţiile legate de intrarea în sălile de examinare, de monitorizare video, de multiplicare a subiectelor. Lucrările vor fi corectate şi evaluate la fel ca cele de la Evaluarea Naţională”, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞMB Marian Banu. Astfel, luni, elevii din ultima clasă de gimnaziu vor susţine proba la Limba şi literatura română, care va fi urmată marţi de cea la Matematică.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine miercuri simularea la Limba şi literatura maternă. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.

Şi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor participa la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Astfel, aceste simulări pentru bacalaureat vor avea următorul calendar: Limba şi literatura română (2 martie), Limba şi literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (6 martie). Toate probele sunt scrise, iar afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.

Potrivit metodologiei aprobate de MECŞ, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale, mai informează MECŞ. AGERPRES