Stagii de practică pentru studenţii Universităţii din Bucureşti organizate de SIE

universitatea bucuresti2.jpgStudenţii Universităţii din Bucureşti aflaţi la sfârşitul primului an de masterat de la mai multe facultăţi pot participa în acest an la stagii de practică în domeniile OSINT (Open-Source Intelligence) şi criptologie care vor fi organizate de Serviciul de Informaţii Externe (SIE) în colaborare cu instituţia de învăţământ superior.

Potrivit site-ului Universităţii din Bucureşti, stagiul OSINT cuprinde două serii de practică, desfăşurate în lunile iulie sau august, la fiecare serie putând participa maximum patru studenţi. Stagiul organizat în domeniul OSINT este destinat studenţilor din Universitatea din Bucureşti aflaţi la sfârşitul primului an de masterat la Facultăţile de Filosofie, Istorie, Jurnalism şi ştiinţele comunicării, Limbi şi literaturi străine, Ştiinţe politice, respectiv la sfârşitul ciclului de masterat, cu durata de un an, la Facultatea de Drept.

Pentru a fi acceptaţi la stagiul de practică, doritorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să fie studenţi în anul I de masterat la facultăţile menţionate, să fie exclusiv cetăţeni români cu domiciliul în România, să nu aibă cazier judiciar, să fi absolvit cursurile universitare cu nota la licenţă peste 8,50 şi să fi fost admişi la cursurile de masterat cu nota peste 8,50.

“În vederea participării la stagiu, studenţii interesaţi vor depune la secretariatul preşedintelui Senatului Universităţii din Bucureşti, cel târziu până la data de 15 aprilie, un dosar de înscriere. (…) Selecţia studenţilor care îndeplinesc condiţiile de participare se realizează de către o comisie comună de evaluare, formată din reprezentanţi ai UB şi SIE. Având în vedere specificul instituţiei, procesul de selecţie urmăreşte identificarea cu precădere a masteranzilor interesaţi de domeniile geopoliticii şi relaţiilor internaţionale, care au abilităţi de gândire strategică şi cunosc limbi străine”, susţine sursa citată.
Stagiul organizat în domeniul criptologie este destinat studenţilor aflaţi la sfârşitul primului an de masterat la Facultatea de Matematică şi Informatică şi va avea durata de o lună, în perioada iunie – iulie.
“În vederea participării la stagiu, studenţii interesaţi vor depune la secretariatul Facultăţii de Matematică şi Informatică, cel târziu până la data de 20 aprilie, dosarele de înscriere. (…) Procesul de selecţie urmăreşte identificarea cu precădere a masteranzilor interesaţi de cercetare care au abilităţi de gândire analitică, deţin competenţe profesionale solide din domeniul matematicii şi cunosc cel puţin un limbaj de programare. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate pe 1 iunie”, precizează organizatorii stagiilor. AGERPRES