Ministerul Educaţiei se declară preocupat de situaţia diplomelor de licenţă ale absolvenţilor Universităţii “Spiru Haret”

univer spiru haret.jpgMinistrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, la Slatina, că ministerul pierde procese şi este obligat să plătească daune şi despăgubiri în cazul unor absolvenţi ai Universităţii “Spiru Haret”, formele ID şi FR, de aceea în luna martie va fi făcută o propunere pentru reglementarea situaţiei.

Întrebat într-o conferinţă de presă când şi dacă se va rezolva situaţia privind diplomele de licenţă ale absolvenţilor Universităţii “Spiru Haret”, formele de învăţământ ID şi FR, ministrul a afirmat că “pe parcursul lunii martie vom veni cu o propunere de rezolvare a situaţiei”.

El a adăugat că sunt “risipiţi” pe plata unor daune şi despăgubiri banii care ar putea fi destinaţi unor obiective “constructive”. “Ministerul Educaţiei pierde procese în instanţă pe bandă rulantă. (…) Mai nou, Ministerul Educaţiei este obligat să plătească şi daune, despăgubiri, care ating valori remarcabile. Şi în condiţiile în care noi, ministerul, solicităm resurse financiare pentru o educaţie de calitate, consider că este o risipire inutilă a resurselor financiare pentru plata unor despăgubiri în mii de procese, mii, pe care Ministerul Educaţiei le pierde pe acest subiect. În cel mai scurt timp va trebui să venim cu o propunere de reglementare a acestei situaţii pentru a nu suporta în continuare costuri directe care afectează în continuare atingerea altor obiective. Cu acele sume ai putea să realizezi lucruri constructive şi solicitate şi aşteptate de Ministerul Educaţiei”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a spus că nu se poate angaja în numele guvernului în reglementarea situaţiei menţionate, însă la departamentul juridic al ministerului se analizează dacă soluţia este o hotărâre de guvern ori o ordonanţă de urgenţă. “Este o problemă care trebuie rezolvată şi când spun în perioada imediat următoare, mă gândesc chiar la luna martie. Face obiectul preocupărilor noastre şi împreună cu colegii de la învăţământ superior să identificăm o soluţie pe care s-o propunem Guvernului pentru reglementarea acestei situaţii. Deocamdată, este la nivel de departament juridic pentru că va trebui să apreciem dacă soluţia este o hotărâre de guvern care să reglementeze acest lucru sau este nevoie de o ordonanţă de urgenţă, având în vedere apetitul scăzut pe care îl are guvernul pentru ordonanţe de urgenţă. Important este conţinutul şi importantă este, de asemenea, forma şi vă confirm că este o preocupare a Ministerului Educaţiei. (…) Promisiunea este că pe parcursul lunii martie vom veni cu o propunere de rezolvare a situaţiei”, a conchis ministrul Cîmpeanu. AGERPRES