Peste 360.000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a sunt aşteptaţi la simularea bacalaureatului

bacalaureat6.jpgPeste 172.000 de elevi de clasa a XI-a şi aproximativ 190.000 de elevi de clasa a XII-a sunt aşteptaţi să susţină de luni simularea examenului de bacalaureat. Astfel, luni, 2 martie, va avea loc proba la Limba şi literatura română, iar marţi, 3 martie, elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 4 martie şi doar pentru elevii claselor a XII-a proba la alegere a profilului şi specializării pe 6 martie. Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate pe data de 12 martie.

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale, a explicat ministerul. AGERPRES