Circa 4.500 de profesori din județul Gorj vor beneficia de majorări salariale

profesori-cancelarie.jpgAproximativ 4.500 de cadre didactice din judeţul Gorj vor beneficia anul acesta de majorări salariale ca urmare a negocierilor dintre sindicatele din învăţământ şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, măsurile urmând să fie aplicate în două tranşe, a declarat liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ, Constantin Huică.

Potrivit acestuia, prima tranşă de majorări cu 5% va avea loc în luna aprilie, iar cea de-a doua în luna septembrie. Astfel de majorări vor avea loc constant în 2016 şi 2017, dar cu zece procente. “De la 1 martie se va majora cu 5% pentru cadrele didactice, următoare majorare va fi la 1 septembrie raportându-se la salariul din luna august. După aceea în anul 2016 la 1 martie şi la 1 septembrie cu 10%, iar în anul 2017 tot cu 10% în două tranşe. În total, se ajunge la nivelul anului 2017 la o majorare salarială de 34%. La noi în judeţ sunt aproximativ 4.500 de profesori care vor beneficia de aceste majorări salariale”, a spus Constantin Huică.

Şi personalul nedidactic din sistemul de învăţământ va beneficia de majorări salariale cu 12% începând cu al doilea semestru al acestui an, efortul financiar fiind de aproximativ 46 de milioane de lei pentru angajaţii din toată ţara.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat săptămâna trecută la Târgu-Jiu că la nivel naţional aproximativ 60.000 de persoane încadrate ca personal nedidactic în sistemul de educaţie vor beneficia de respectiva creştere salarială. AGERPRES