Simulare de evacuare în cazul unui cutremur, la Universitatea “Danubius”

danubius_cutremur.jpgPe 4 martie, Universitatea “Danubius” a organizat în parteneriat Școala Postliceală “Danubius”, Asociația “SMURD” Galați și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al Județului Galați o simulare de evacuare în cazul unui cutremur de magnitudine mare precum și măsurile de prim-ajutor care trebuie acordate victimelor în urma unui asemenea cataclism.

Organizatorii acestui eveniment au dorit să realizeze, prin acest exercițiu, educația membrilor comunității Danubius în sensul de a știi cum trebuie să reacționeze într-o asemenea situație, indiferent de locul în care ar fi surprinși de cutremur. Evacuarea în caz de urgență, metode de prim ajutor medical și de resuscitare cardio-pulmonară precum și modul de utilizare a diverselor tipuri de extinctoare au fost câteva dintre aspectele esențiale prezentate de specialiști.

Publicul prezent la demonstrația de astăzi a primit informații importante referitoare la ce trebuie făcut în cazul unui cutremur care ne surprinde în mașină, în locurile publice aglomerate, la școală etc. precum și la măsurile ce trebuie luate imediat după producerea cutremurului.

Exercițiul de simulare a reacțiilor pe care trebuie să le avem în cazul unui cutremur este ecoul unor activități anterioare desfășurate de către Universitatea “Danubius” în parteneriat cu Asociația SMURD Galați și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, în luna februarie, aceste instituții realizând acțiuni dedicate Zilei Europene Numărului Unic 112 – 11 februarie.