Liceenii ieșeni sunt provocați la concurs de Ziua Mondială a Apei

apa_in_comunitate.jpgCu ocazia Zilei Mondiale a Apei, Biblioteca Județeană “Gh. Asachi” și SC ApaVital SA Iași organizează concursul-maraton destinat elevilor de liceu “Apa în comunitate”. Prin această competiție se dorește stimularea unui comportament responsabil urban faţă de mediul înconjurător, faţă de apă – resursă epuizabilă a planetei și la formarea unor deprinderi și atitudini referitoare la problemele ecologice și de protecție a mediului.

La apelul lansat la începutul lunii februarie, zece licee din Iași și Pașcani au răspuns provocării lansate de către organizatori: Colegiul “Costache Negruzzi” Iași, Colegiul Național Iași, Colegiul Naţional “Emil Racoviță” Iași, Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” Iași, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Iaşi, Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” Pașcani, Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” Iași, Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iași, Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” Iași, Liceul Teoretic de Informatică “Gr. Moisil” Iași.

Cele zece echipaje, formate din câte trei elevi de la fiecare liceu participant, vor trebui să răspundă la o serie de întrebări formulate din bibliografia comunicată odată cu regulamentul, dar și la întrebări de cultură generală. Premiile pentru ocupanții primelor trei locuri în ordinea punctajului obținut sunt în bani și sunt acordate de SC ApaVital SA Iași (fondul total de premiere este în valoare de 2250 lei). Pentru ocupanții locurilor IV – X se vor acorda premii constând în obiecte și materiale promoționale.