Mobilitate de învăţare la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” Bacău în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus + “Career Planning for Teenagers”

col_alecsandri_erasmus.jpgColegiul Naţional “Vasile Alecsandri” Bacău a găzduit timp de o săptămână delegaţii ale partenerilor din proiectul Erasmus +, Acţiunea cheie 2 în care este implicat. Delegaţiile au fost formate din profesori şi elevi de la instituţiile partenere: Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi, Istanbul, Turcia (coordonatorul proiectului) – 11 participanţi(4 profesori şi 7 elevi); Spojena Skola, Bratislava, Slovacia – 20 participanţi (4 profesori şi 16 elevi); Instituto Politecnico de Santarem, Portugalia -10 participanţi (2 profesori şi 8 elevi); Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” Bacău – 19 participanţi(10 profesori şi 9 elevi).

Proiectul “Career Planning for Teenagers” se derulează pe o perioadă de 2 ani şcolari şi cuprinde patru întâlniri transnaţionale la care participă exclusiv profesori şi două întâlniri/mobilităţi de învăţare în cadrul cărora participă atât elevi cât şi profesori.

Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” Bacău a organizat prima din cele două astfel de mobilităţi de învăţare, în cadrul cărora elevii au participat la programul organizat de instituţia gazdă cu acest prilej. Programul de lucru a cuprins în egală măsură activităţi cultural- artistice, dar şi seminarii sau ateliere de lucru având ca obiective principale dezvoltarea competenţelor antreprenoriale, promovarea obiectivelor turistice ale judeţului Bacău şi îmbunătăţirea abilităţilor elevilor de a se prezenta la un interviu de angajare sau de admitere la o instituţie de învăţământ superior.

Printre obiectivele turistice promovate de echipele de elevi enumerăm Mănăstirea Caşin, Biserica din Borzeşti, Muzeul de Artă şi cultură religioasă din Borzeşti, Izvoarele, Parcul şi clădirea Cazinoului din Slănic Moldova.

Următoarea Mobilitate de învăţare va avea loc în anul şcolar 2015-2016, gazdă fiind Spojena Skola din Bratislava, Slovacia. Până atunci, însă profesorii implicaţi în derularea proiectului se vor întâlni în Santarem, Portugalia, timp de 5 zile, în luna aprilie, pentru a eleabora planul de lucru în vederea realizării produsului final al proiectului, un ghid de bune practici pentru angajarea pe piaţa muncii în Europa.