Workshop în cadrul proiectului POSDRU “Programe de studii flexibile și competitive pentru IT&C în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est (CompetIT&C)”

univ_bc_softescu.jpgUniversitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a găzduit pe 24 martie 2015 un workshop destinat studenţilor din cadrul Facultăţilor de Inginerie, Ştiinţe și Științe Economice, susţinut de către firma Softescu S.R.L. din Bacău. Activitatea s-a derulat în cadrul proiectului POSDRU “Programe de studii flexibile și competitive pentru IT&C în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est (CompetIT&C)”, proiect coordonat de Agenția de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST din Iași în care Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău este parteneră.

Firma Softescu oferă clienţilor posibilitatea de a avea o pagină web adaptabilă la orice dispozitiv modern. Cei doi reprezentaţi, Ionuţ Stan (Director of Operations) şi Claudiu Păuleţ(Senior Drupal Developer) au prezentat un scurt istoric al internetului şi modul în care au evoluat aplicațiile și instrumentele pentru programare web.

Prof. univ. dr. ing. George Culea a discutat cu studenţii despre Windows 10 şi despre facilitățile pe care Microsoft le oferă studenților. Studenţii s-au dovedit foarte interesaţi, adresând întrebări cu privire modul de realizare al paginilor web. Firma Softescu i-a invitat pe toţi cei care sunt interesaţi de domeniul infomaticii, de paginile web sau de modul de operare al firmei, să viziteze sediul acesteia. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Bacău şi cadre didactice din Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău.