Municipiul Vaslui găzduieşte Olimpiada Naţională de Fizică

olimpiada3.jpgOlimpiada Naţională de Fizică a început, sâmbătă, la Vaslui, festivitatea de deschidere a evenimentului fiind găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor din localitate. Manifestarea, care se desfăşoară până joi, reuneşte 526 de elevi, precum şi 110 profesori din întreaga ţară, care vor participa fie în calitate de membri ai comisiilor de supraveghere şi corectare, fie ca însoţitori ai echipelor.

Duminică s-a desfăşurat proba experimentală, luni, elevii din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a vor susţine proba scrisă la Liceul Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui, iar clasele a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a, la Liceul “Ştefan Procopiu”. Marţi, vor fi afişate primele rezultate, şi, în aceeaşi zi, vor fi soluţionate eventualele contestaţii, iar miercuri va avea loc proba de baraj pentru lotul naţional olimpic.

“Este o onoare şi o bucurie să organizăm acest important eveniment chiar în anul în care se împlinesc 125 de ani de la naşterea marelui fizician Ştefan Procopiu, născut la Bârlad. Sper să fie un eveniment reuşit, iar participanţii să plece cu cele mai bune impresii de la Vaslui”, a declarat prof. Gabriela Plăcintă, inspector general şcolar în cadrul Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui.

După terminarea concursului, participanţii vor merge în vizită la Universitatea “Al. I. Cuza” Iaşi sau, în funcţie de preferinţe, la Planetariul din Bârlad. Joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor “Constantin Tănase” Vaslui, se va desfăşura festivitatea de premiere. AGERPRES