Universitatea “Danubius” participă activ la proiectul “Digi-Guidance, Orientare digitală”

danubius_careeer4u_1.jpgÎn perioada 18 – 21 martie, membrii echipei de proiect Digi-Guidance, Orientare digitală: Software de consultanță personalizată în plasarea pe piața muncii și dezvoltarea carierei profesionale, s-au întrunit la Barcelona – Centre Cultural La Farinera del Clot, pentru a dezbate stadiul testării software-ului de orientare în carieră CAREER4U.

CAREER4U este rezultatul proiectului menționat finanţat prin programul Leonardo da Vinci – Transfer of Innovation și manageriat de Universitatea “Danubius” din Galați alături de partenerii săi: CASCAiD Ltd., Marea Britanie, Centro Studi Pluriversum, Italia, Universitatea din Camerino, Italia, DEP Institut, Spania, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, Bistriţa – Năsăud, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Agenţia Naţională pentru Calificări – Bucureşti, Universitatea Româno – Americană, Bucureşti şi Fundaţia SATEAN Brăila.

Partenerii au colaborat în lunile anterioare pentru realizarea obiectivelor asumate în proiect și întâlnirea din Barcelona a fost ocazia potrivită pentru prezentarea activităților realizate, diseminarea rezultatelor și programarea viitoarelor activități ale proiectului, pe care fiecare dintre parteneri le va realiza în continuare.

Rezultatele testării CAREER4U în diferite contexte a reprezentat unul dintre elementele-cheie ale discuțiilor din cadrul întâlnirii de proiect. Acest pachet de lucru a vizat realizarea a minimum 500 de testări individuale care au fost organizate și derulate de 4 parteneri: Universitatea “Danubius” din Galaţi, Universitatea Româno-Americană, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud. Fiecare dintre cei 4 parteneri a prezentat calendarul de testare, instituţiile în care au fost realizate testările, modul de desfășurare a testărilor, grupul-țintă, numărul de participanți, echipa de testare, pașii parcurși pe durata activităților, eventualele dificultăți întâmpinate și feedback-ul respondenților.

În cadrul ședințelor de lucru, Adriana Popoiu, manager proiect, a prezentat aspectele referitoare la progresul proiectului și următoarele etape ale activității. Rachel Nelson, DEP Institut, gazda întâlnirii de proiect, a prezentat atât actualizările aduse planului de evaluare cât și platforma online Educaweb. Prezentarea susţinută de către domnul Giulio Iannis reprezentant al Centro Studi Pluriversum, Italia privind instrumentele de sprijin pentru folosirea Career4u destinate consilierilor de orientare în carieră a reliefat o serie de aspecte deosebit de importante pentru derularea activităților ulterioare ale acestui proiect: Manualul pentru consilierii de orientare în carieră, rolul pe care îl au consilierii în cadrul activităților de orientare în carieră prin Career4u; idei de utilizare a Career4u; noile dimensiuni ale activităților de orientare în carieră precum și necesitatea dezvoltării unor resurse de training pentru consilierii de orientare în carieră.

Discuțiile de încheiere ale întâlnirii au vizat aspecte organizatorice, sarcini de lucru ale partenerilor, planificarea următorului raport de etapă dar și fixarea datei de desfăşurare a conferinței finale: 16-18 septembrie 2015, Galați.

În perioada următoare, Universitatea “Danubius” a programat vizite în liceele gălățene, în săptămâna dedicată proiectului național Școala Altfel, care se derulează în perioada 6- 10 aprilie, echipa de proiect urmând a desfășura activități de orientare în carieră pentru tinerii gălățeni.
De asemenea, ceilalți parteneri vor derula activități de diseminare a informațiilor referitoare la proiect și la oportunitățile de a testa platforma virtuală CAREER4U.

danubius_careeer4u_2.jpg