Olimpiada naţională de matematică are loc în sectorul 4 al Capitalei

olimpiada.jpgProbele de concurs ale celei de-a 66-a ediţii a Olimpiadei Naţionale de Matematică se vor desfăşura, marţi, la Liceul Tehnologic de Metrologie “Traian Vuia” din Capitală.

Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 4, competiţia va reuni peste 600 de elevi din clasele V-XII din toate judeţele ţării şi Municipiul Bucureşti, calificaţi în fazele preliminarii. Alături de elevi, peste 200 de profesori din toată ţara sunt implicaţi în organizarea şi derularea concursului.

La competiţie participă din sectorul 4, 162 de elevi, clasele V-VI şi 482 de elevi clasele VII-XII, precum şi 195 de cadre didactice, dintre care 100 sunt membri ai comisiei centrale. Elevii clasaţi pe primele locuri vor susţine, joi, o probă de selecţie/baraj, pentru alcătuirea loturilor naţionale participante la olimpiadele internaţionale. Festivitatea de premiere va avea loc la Universitatea Politehnica din Bucureşti joi, pentru clasele V-VI şi vineri, pentru clasele VII-XII.

Olimpiada este organizată de către Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti. AGERPRES