Argint şi bronz pentru echipele româneşti prezente la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene

medalii.jpgCele două echipe care au reprezentat România la a XIII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 26 aprilie – 3 mai, la Klagenfurt (Austria), au cucerit o medalie de argint şi o medalie de bronz.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, echipa medaliată cu argint a fost alcătuită din Cristiana-Diana Diaconu şi Tudor Pipirig, ambii de la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Iaşi, respectiv Vlad-Gabriel Sâmbotin de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Medalia de bronz a fost obţinută de o echipă în a cărei componenţă au fost elevii Maria Teodora Şerbana de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, Paul Haidu-Gerea de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa şi Codrin Paul Oneci de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timişoara.

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline – biologie, chimie şi fizică -, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă. Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene. AGERPRES