Prima promoție de absolvenți ai UVVG, la specializarea Medicină Generală, în limba franceză

uvvg_absolvire1.jpgÎntreaga comunitate academică a Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad s-a aflat, pe 7 mai 2015, în sărbătoare alături de prima promoție de absolvenți ai Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, specializarea Medicină Generală în limba franceză. Evenimentul festiv s-a desfășurat la Teatrul “Ioan Slavici” în prezența prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, Arhiepiscopul Timotei Seviciu, prof. univ. dr. Liana Moș, decanul Facultății de Medicină Farmacie și Medicină Dentară, prof. univ. dr. Sorin Bașchir, președintele Senatului Universitar, prodecani, cadre didactice, studenți, absolvenți – ALUMNI și părinți din țară și străinătate.

După intonarea imnului UVVG și a imnului Gaudeamus, Înaltpresfințitul Părinte Timotei Seviciu a binecuvântat asistența, moment urmat de mesajele personalităților din prezidiu. Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotocari, rectorul Universității de Vest “Vasile Goldiș” a subliniat: “Suntem o universitate care împlinim 25 de ani în care s-au întâmplat foarte multe. Au fost lucruri foarte frumoase și succese deosebite, dar au fost și momente de cumpănă pe care am încercat să le trecem cu diplomație. Pentru o Universitate particulară este foarte greu să-și dovedească calitatea. Pentru voi va fi un drum lung și greu, dar satisfacțiile vor fi cu atât mai mari cu cât veți reuși în ceea ce v-ați propus. Să nu uitați să puneți mereu pacientul pe primul plan. Ca rector, conduc o comunitate academică, care dorește să ofere excelenţă, să fie aproape de voi și așa cum știți, suntem foarte deschiși, iar de fiecare dată vă primim cu mare drag. Doresc să mulțumesc, în numele comunității academice pe care o reprezint, părinților voștri pentru că au avut încredere în noi și au fost alături de voi în toți acești ani. Le mulțumesc și colegilor mei, profesorii care v-au format, v-au stat aproape și pe care sper să îi aveți în memorie când veți pleca, iar totodată îmi doresc să reveniți cu plăcere la Universitatea noastră”.

Prof. univ. dr. Liana Moș, decanul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, a precizat că Facultatea de Medicină are în prezent opt programe de studiu nivel de licență, inclusiv în limbile franceză și engleză, două programe de masterat, creditate cu 240 de credite EMC de Colegiul Medicilor, Școală doctorală – domeniul medicină, pregătire în rezidențiat – resursă umană, peste 3500 studenți români și internaționali din 29 de țări, având principal obiectiv formarea de tineri absolvenți care se integrează cu succes pe piața muncii în spațiul european și internaţional. “Am dezvoltat noi parteneriate și cooperare cu instituții de învățământ, cercetare și mediul de afaceri – pentru educație, cercetare, antreprenoriat. Compatibilizarea programelor de pregătire la cerințele spațiului european au stat la baza formării dumneavoastră profesionale, deziderat important în aprofundarea calității educației și recunoașterea internațională a diplomelor”.

“Am asistat la o premieră a Universității de Vest Vasile Goldiș în sensul că, o promoție cu valențe deosebite și-a încheiat cursurile universitare. Este o promoție pe linie franceză de la Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, specializarea Medicină Generală, care coincide cu sărbătorirea a 25 de ani de existență a Universității noastre, manifestare care va avea loc peste o săptămână. A fost o sărbătoare a întregii comunități academice a Universității noastre, prin care am demonstrat că Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară este fidelă cerințelor actuale de a determina un înalt nivel de calitate al învățământului superior. Urmează ca viața să demonstreze că studenții pe care noi i-am pregătit au acumulat cunoștințele necesare pentru a se putea pune în slujba vieții pacienților din țară și din străinătate. Le dorim succes acestor tineri absolvenți, atât celor care vor lucra în România, cât și celor care vor alege Franța, sau alte state europene”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest “Vasile Goldiș”.